torsdag 14. juli 2011

Glutenfri bringebærkake med ostekrem

En deilig kake fra Hummingbirds kakebok! Kaken er i utgangspunktet en blåbærkake som lages med rømme. I mangel på både blåbær og rømme, har jeg byttet ut rømmen med kesam, og blåbærene med bringebær. Og jeg kan ikke klage -nydelig saftig, god kake! Kakeoppskriften er egentlig beregnet til en randform, ca. 26 cm, men jeg har halvert den og stekt den i en 20 cm form. En finfin sommerkake, som selvsagt toppes med ostekrem ;-)


Glutenfri bringebærkake med ostekrem
(eller blåbærkake om du vil)
175 g smør, romtemperert, og gjerne usaltet
175 g sukker (jeg brukte 150 g, og synes det ble passe søtt)
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt (vaniljesukker)
225 g lys glutenfri melblanding   
3 ts bakepulver
1,5 dl rømme (jeg brukte kesam)
125 g (gjerne friske) bær, jeg brukte frosne bringebær
farge om du ønsker
friske bær til pynt

Ovn: 170 C
Steketid: ca. 40-45 minutter

Bland melblanding, vaniljesukker (om du bruker vaniljeekstrakt, bland den inn med rømmen på slutten) og bakepulver godt sammen i en bolle. Miks romtemperert smør og sukker hvitt og luftig noen få minutter. Tilsett ett og ett egg om gangen, og miks det godt inn mellom hver gang. 


Tilsett så melblandingen, og miks alt godt inn. Avslutt med å mikse rømmen inn, miks til en jevn og fin deig. Jeg valgte å tilsette en ørliten dæsj med rosa farge i deigen, så dette tilsetter du nå dersom det er ønskelig. Til slutt vender du bærene forsiktig inn i deigen for hånd. 


Smør formen godt, fordel røren jevnt i kakeformen og stek i ca. 40-45 minutter. Sjekk med kakenål underveis om kaken er ferdig. Avkjøl kaken litt i formen, før du tar den over på rist og lar den kjøles helt av. Lag så ostekrem:

Ostekrem
150 g smør, romtemperert
2 pk philadelphia naturell
160 g melis
1 ts vaniljesukker


Miks smør, melis og vaniljesukker luftig. Tilsett philadelphia til slutt, og miks videre til det blir smidig og fint. Bre et godt lag over kaken, og pynt i vei.


Mmmmmm...

6 kommentarer:

  1. Ååå, så gott det ser ut!

    SvarSlett
  2. Hei
    Vi finner ikke oppskriften din på glutenfrie tortillalefser. Den ser ut til å være tatt bort fra bloggen(?).

    Har du mulighet til å legge ut oppskriften igjen. Evt. sende den til meg på epost?

    Ingen andre tortillaoppskrifter kan sammenlikne seg med denne! :)

    Mvh Sean

    SvarSlett
  3. Hei!

    Er de målene over halvert av opprinnelig oppskrift? Eller har du halvert disse når du har laget i 20cm form?

    SvarSlett
  4. Jeg lurer også få om oppskriften er til 26 cm eller 20 cm form?

    SvarSlett
  5. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

    myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    myTaste.no

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...