torsdag 14. april 2011

Gode glutenfri pannekaker

Her kommer en oppskrift på klassiske vanlige glutenfrie pannekaker. Jeg elsker disse pannekakene! Oppskriften inneholder mye egg og gir tynne, myke og virkelig saftige pannekaker. Jeg liker pannekakene best når de er slik, men det er bare å fikse på melmengden dersom du heller foretrekker den skikkelig tykke pannekakevarianten. Enjoy!


Glutenfrie pannekaker
2-3 porsjoner
6 egg
6 dl melk
3 dl glutenfri lys melblanding (juster melmengden om du ønsker en tykkere røre)
1 ts salt
1 ss sukker, gjerne råsukker (kan sløyfes)
0,5 ts bakepulver


Rør sammen eggene og (evt.) sukkeret. Tilsett melken, og sikt i melet, saltet og bakepulveret litt etter litt. Eller for å gjøre det enkelt; bare kjør alt sammen med stavmikser. Bland godt og la røra svelle i minimum 15 minutter. Sett stekepannen på litt over middels varme og stek pannekakene gyldne.


Server med smør og sukker, syltetøy, ferske bær, bacon, cottage cheese, eller kanskje skinke og ost. Mulighetene er mange. Selv foretrekker jeg dem med bringebærsyltetøy og en dæsj cottage cheese, eller sprøstekt bacon.

9 kommentarer:

 1. For en flott glutenfri blogg! Nå har du en ny fast leser :))

  Min pannekakeoppskrift ligner faktisk ganske mye på din, bare at jeg bruker semper grov mix/toro lys melblanding 50/50 :) Men jeg gidder aldri å la den svelle, jeg bare steker den som den er - jeg synes det funker like greit, og det er jo mye raskere!

  SvarSlett
 2. Hei! Så koselig -det blir jeg glad for :)

  Ja, da bruker vi nok nokså lik røre høres det ut som. Jeg pleier å bruke en del grovt i av og til jeg og. Er helt enig i det du sier om den svellingen, veldig ofte dropper jeg det selv, men av erfaring synes jeg pannekakene har en tendens til å "henge" litt dårlig sammen når røra er såpass tynn som akkurat her... selv om jeg som regel har fryktelig dårlig med tålmodighet til å vente ;)

  SvarSlett
 3. Hei! Måtte for noen måneder siden legge om kostholdet ganske mye. Det å legge om til glutenfritt er bare endel av det, derfor har jeg vært ganske oppgitt når jeg ikke har klart å finne gode glutenfrie oppskrifter - har vel kanskje litt store krav fordi brødbakst og lignende er noe jeg alltid har elsket! Derfor vil jeg takke for gode oppskrifter du har lagt ut! :) Denne pannekakeoppskriften har jeg brukt veldig mye i det siste :) Har ikke prøvd så veldig mange oppskrifter enda, men det ser veldig lovende ut for en som er kresen på glutenfrie oppskrifter. Så igjen, tusen takk :)

  SvarSlett
 4. Jeg er ny på det her, så jeg må bare spørre, skal røren være så tynn? har bare hatt i halve melkemengden og synes allerede den er for tynn. Men vil jo ha tynne pannekaker.

  SvarSlett
 5. Ha! jeg fikk det til hehe, endte med å ha i resten av melken å :-) Ble super gode, takk for oppskrift. Kommer nok innom bloggen din ofte, mye godt her :-)

  SvarSlett
 6. Dette så virkelig godt ut! Fin side du har her :)

  SvarSlett
 7. Verdens beste pannekakeoppskrift! Det synes sønnen som elsker pannekaker og var redd for at glutenfrie ikke skulle smake det samme som vanlige. Disse smaker akkurat som pannekaker med hvetemel. tusen takk for at du deler!

  SvarSlett
 8. Tusen takk for nydelige pannekaker.
  Brukte rundt 4dl mel og soyamelk (pga melkeallergi også) og de ble gode).
  tusen takk!!

  SvarSlett
 9. Barna klaget over at pannekakene smakte speilegg. Jeg er enig, så vi må finne en annen oppskrift til dem.
  Selv spiste jeg pannekakene med røykelaks og alfaalfa-spirer og da smakte det riktig godt:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...