fredag 20. august 2010

Verdens beste pizzasaus

1 kg tomater (eller bruk hakket tomat på boks i nøden)
3 ss tomatpuré
3 ss olivenolje
1 dl hvitvin (funker fint å erstatte med kyllingbuljong)
1 ss flytende honning
1 ss hakket hvitløk
3 ss hakket sjalottløk
2 ts cayennepepper (kutt gjerne den ene ts her om du er ømfintlig for det sterke)
2 ts oregano
2 ts spisskummen
20-30 blader frisk basilikum (jeg bruker ikke alltid fersk, men det er helt okei)
2 ss sukker
salt, pepper
(oppskriften er hentet fra dinmat.no)

Flå tomatene ved å putte den i en kokende kjele et par minutter, og deretter rett over i kaldt vann i et par minutter. På forhånd har du kuttet et lite kryss i toppen av hver tomat, så det er enkelt å dra skinnet av. Skjær tomatene i noen biter, og ta bort frøene og det fuktigste innvendig. Fres hvitøk og sjalottløk sammen med oljen, hvitvinen og tomatpureen i en panne. Etter 4-5 minutter har du i tomatene, krydderet, basilikumen, honning og sukkeret. La dette koke i 30-50 minutter. Om du ønsker, kan du så kjøre det glatt med en stavmikser. La det koke videre i en halvtimes tid til. Husk å krydre godt med salt og pepper.

Lag en god pizzabunn til sausen.

















Denne oppskriften holder til langt mere enn én pizza, og i tillegg er den ganske drøy. Jeg pleier å fryse ned i små "porsjoner", og så kan man enkelt og greit bare spasere bort til frysen og hente når behovet er der. Bruk den til pasta og lignende retter og, helt supergodt.


Nydelig tynn sprø bunn med nydelig pizzsau




















Det tar bittelitt ekstra tid å lage denne, men det er den vel verdt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...