
3 ss tomatpuré
3 ss olivenolje
1 dl hvitvin (funker fint å erstatte med kyllingbuljong)
1 ss flytende honning
1 ss hakket hvitløk
3 ss hakket sjalottløk
2 ts cayennepepper (kutt gjerne den ene ts her om du er ømfintlig for det sterke)
2 ts oregano
2 ts spisskummen
20-30 blader frisk basilikum (jeg bruker ikke alltid fersk, men det er helt okei)
2 ss sukker
salt, pepper
(oppskriften er hentet fra dinmat.no)
Flå tomatene ved å putte den i en kokende kjele et par minutter, og deretter rett over i kaldt vann i et par minutter. På forhånd har du kuttet et lite kryss i toppen av hver tomat, så det er enkelt å dra skinnet av. Skjær tomatene i noen biter, og ta bort frøene og det fuktigste innvendig. Fres hvitøk og sjalottløk sammen med oljen, hvitvinen og tomatpureen i en panne. Etter 4-5 minutter har du i tomatene, krydderet, basilikumen, honning og sukkeret. La dette koke i 30-50 minutter. Om du ønsker, kan du så kjøre det glatt med en stavmikser. La det koke videre i en halvtimes tid til. Husk å krydre godt med salt og pepper.
![]() |
Lag en god pizzabunn til sausen. |
Denne oppskriften holder til langt mere enn én pizza, og i tillegg er den ganske drøy. Jeg pleier å fryse ned i små "porsjoner", og så kan man enkelt og greit bare spasere bort til frysen og hente når behovet er der. Bruk den til pasta og lignende retter og, helt supergodt.
![]() |
Nydelig tynn sprø bunn med nydelig pizzsau |
Det tar bittelitt ekstra tid å lage denne, men det er den vel verdt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar