torsdag 19. mai 2011

Yoghurtostekake med havregrynsbunn: glutenfri

Denne kaken smaker nydelig friskt og passe søtt, og er (definitivt) et lettere alternativ (enn ostekaken i forrige innlegg). Spis og behold den gode samvittigheten! Jeg laget den med jordbærgelé og kirsebæryoghurt, men du kan selvsagt bytte ut med andre smaker av både yoghurt og gelé.


Ostekake - sunn versjon
100 g mørk sjokolade, gjerne 70 %, finhakket
2,5 dl glutenfrie (eller vanlige) havregryn
5 dl yoghurt (skogsbær, kirsebær, jordbær, vanilje e.l)
1 boks vaniljekesam
1 pakke gelé (jordbær, bringebær, appelsin e.l)

Varm en stekepanne, og rist havregrynene i panna til de er lett gylne i fargen. Slå av varmen, og ha de finhakkede sjokoladebitene i panna så de smelter sammen med havregrynene. Rør det godt sammen, og trykk det i bunnen av en kakeform på ca. 20 cm i diameter (24 cm går også veldig fint, kaken blir jo bare litt flatere). Sett kakeformen i kjøleskapet. Lag geleen, men bruk bare halvparten av vannmegden. La geleen stå til den blir avkjølt, men ikke stiv. Bland vaniljekesam og yoghurt til en jevn blanding, og rør til slutt i den avkjølte geleen. Hell det over den stivnede kakebunnen, og la det stå kaldt i ca. 5 timer, eller aller helst over natten så den får stivnet ordentlig. Ekstra godt servert med friske rørte bær.

Kilde: Melk.no

4 kommentarer:

 1. Så enkelt da :) Og den virker og ser veldig god ut :D

  SvarSlett
 2. Og det er akkurat hva den er :-)

  SvarSlett
 3. Ostekake er digg. Her hjemme pleier vi å bruke sitrongelé for den litt friske smaken, og glutenfrie pepperkaker som bunn. Mmm, pepperkakebunn <3

  Jeg skal titte litt mer på bloggen din - brette opp ermene og bli flink til å lage glutenfritt!

  SvarSlett
 4. Så hyggelig av deg :-) Ostekake med pepperkakebunn hørtes ut som en skikkelig vinner! Det skal jeg notere meg.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...