fredag 20. mai 2011

Glutenfrie brownie cupcakes - en fin fusjon

Starte helgen med litt sjokoladekos? Jatakk! Brownies er godt, og cupcakes er godt, så det kunne jo ikke bli noe annet enn toppers å gjøre disse i en og samme sak.


Brownie cupcakes
120 g mørk sjokolade, hakket
113 g usaltet smør, i biter
250 g hvitt sukker
1 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
3 store egg
95 g lys glutenfri melblanding, semper eller toro (eller bruk samme mengde hvetemel)
1/4 ts salt

Chocolate fudge frosting
120 g mørk sjokolade, hakket
150 g romtemperert smør, usaltet
160 g melis, siktet
1,5 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker

Ovn: 170 C
Steketid: 20 - 25 minutter

Sett ovnen på 170 C, og gjør klar 12 muffinsformer og evt. et muffinsbrett. Smelt sjokolade og smør over vannbad. Når alt er smeltet og godt blandet, fjerner du det fra varmen og lar det avkjøles noen minutter. Rør deretter i sukkeret og bland det godt. Rør i vanilje, og deretter eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Bland i mel og salt og pass på at alt er godt blandet. Fordel deigen jevnt mellom formene, og stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Sjekk underveis med en pinne, om den har noen fuktige smuler på, er kakene klare. De skal ikke være helt "tørre". Avkjøl kakene på rist.

Frostingen lager du ved å smelte sjokoladen over vannbad, og la den avkjøles litt. Den må ikke bli så kald at den stivner, men la den bli romtemperert. Pisk det romtempererte smøret i minimum 1 minutt så det blir glatt og kremete. Tilsett melis og pisk lyst og luftig, fortsett med å ha i vaniljen. Pisk på lav hastighet mens du tilsetter sjokoladen, og bland den godt inn. La mikseren gå litt raskere og pisk til frostingen er glatt og blank (opptil 3 minutter). Det er viktig å la sjokoladen få romtemperatur før du lager frostingen, ellers kan den lett bli slapp og ikke så fluffy som du gjerne vil ha den. Om dette skulle skje, kan du sette den i kjøleskapet noen minutter, for så å piske den opp igjen når den har blitt godt avkjølt. Sprøyt eller bre cupcakesene med et godt lag.

Glemte dessverre å få dokumentert cupcakesene etter at frostingen hadde kommet på ;-)

2 kommentarer:

  1. Hei! For en fin blogg! Endelig en glutenfri blogg som faktisk har fristende oppskrifter.. Du har herved fått en ny følger :)

    SvarSlett
  2. Hei! Så fint at det var noe som kunne friste. Tommel opp for nye følgere :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...