tirsdag 12. april 2011

Pasta med hjemmelaget paprikapesto

Pesto kan være så mangt. Her hjemme begrenser det seg ofte til den grønne og røde, som jeg vil tro de fleste av oss kjenner til. Men i Italia derimot -ja der florerer det av varianter. Kanskje ikke så rart i pastaens og pestoens hjemland. Her kommer en variant som er laget med paprika, parmesan og Ricottaost. Server den til (glutenfri om du trenger det) pasta og kylling, spice den gjerne opp med litt chili, og bruk den mere enn gjerne på brødskiven også.


Paprikapesto - Pesto Calabrese
(holder til et glass)
1 stor rød paprika
125 g ricotta (tilsvarer en halv boks)
60 g finrevet parmesan (juster mengde etter ønske)
1 ts tøkede chiliflak (kan sløyfes)
1 ss god olivenolje
tørket eller fersk basilikum
godt med salt og pepper 
persille, frisk eller tørket

Kutt av toppen på paprikaen, og grav ut innmaten. Putt paprikaen i en liten gryte og hell i litt vann, bare et par cm, så det såvidt når opp på paprikaen. Sett på lokk og la vannet koke opp. La det putre i 5 minutter med lokk på. Fjern gryta fra varmen og la det stå med lokket halvveis på til det er passe avkjølt. Fjern skinnet på parikaen, det skal være relativt greit å dra det av nå, men det er mulig du må hjelpe litt til med en kniv. Miks paprikaen sammen med resten av ingrediensene, bruk stavikser eller blender, smak til med salt og pepper. 
Oppbevar pestoen på glass, og server den sammen med pasta og kyllingfilet. Bland rikelig med pesto i den ferdigkokte pastaen, før du serverer den med kylling og de grønnsakene du måtte ha lyst på. Topp gjerne med litt persille. De eventuelle restene du måtte ha, holder seg fint oppbevart på glasset et par uker.

4 kommentarer:

  1. Mmm, den pestoen hørtes spennende ut!

    SvarSlett
  2. Oi, lagre lagre! Spørs om jeg ikke må i butikken i dag og handle inn paprika og ricotta. Høres helt nydelig ut!

    SvarSlett
  3. Ja, syntes den ble veldig god selv, så håper det kan falle i smak!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...