Hummingbird sjokoladecupcakes, glutenfrie
ca. 12 cupcakes
100 g lys melblanding
20 g kakao
140 g sukker
1,5 ts bakepulver
40 smør, romtemperert
1,2 dl helmelk
1 egg
1/4 ts vaniljeekstrakt, eller 0,5 ts vaniljesukker
Ovn: 170 C
Steketid: ca. 20 minutter
Sett på ovnen. Sikt mel, bakepulver og salt i en bolle, ha i det romtempererte smøret. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser og bland på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens. Pisk sammen egg, vaniljeekstrakt og melk. Hell halvparten over i bollen med det andre, og pisk inn raskt. På lav hastighet tilsetter du resten av melkeblandingen. Pass på at alt er godt blandet. Fyll muffinsformer eller muffinsbrett litt over halvfulle og stek dem i 20-25 minutter. Sjekk gjerne med kakenål om de er ferdige. La cupcakesene avkjøles på rist. Kakene fungerer fint sammen med både sjokoladefrosting, eller evt. vanilje eller kremosttopping. Siden jeg er vill og gal etter ostefrosting, så var ikke valget så vanskelig for min del. Jeg legger ved Hummingbirds oppskrift på kremost-topping, og om det er ønske for det kan jeg også poste oppskrit på vanilje og sjokoladetoppingene. Personlig synes jeg Hummingbirds kremost-topping ble ALT for søt, så jeg tror fortsatt jeg sverger til den oppskriften du finner her. Så kan du velge.
Hummingbirds kremost-topping
300 g siktet melis
50 g romtemperert, gjerne usaltet smør
125 g kald kremost
Miks sammen melis og smør til det har fått en god kremet konsistens. Ha deretter i kremosten og pisk videre i noen minutter, kremen skal bli lett og luftig. Bre over de kalde cupcakesene, og pynt og dekorer etter ønske.
åh den boken vill jag verkligen ha,men om du ska baka allt där så kommer jag hit och använder dina recept som du skriver,låter ju farligt gott.
SvarSlettHehe, ja, vi får se hvor mange jeg klarer. Følg med.. ;-)
SvarSlettDe var utrolig gode! Men bare et lite tips, du har glemt å skrive hvor mye salt som skal i samt når kakaoen skal i. Disse skal absolutt lages igjen ;)
SvarSlett