lørdag 26. mars 2011

Glutenfritt banankakebrød

Dette er en veldig lettlaget og saftig kake som ikke bare er uten gluten, men også egg- og melkefri.
Banan smaker alltid nydelig i bakst, og jeg elsker hvor genialt det er å bli kvitt et par halvgamle bananer på denne måten. 


Jeg velger like godt å kalle denne kaken for et slags kakebrød ;-) Kakebrødet fungerer kjempegodt til frokost, lunsj eller som en liten snack til kaffen.  Det er fullt av fyldig og søt banansmak, nøtter og havregryn. Jeg brukte grov melmiks, men du kan selvsagt også bruke fin. Brødet ser kanskje ikke så fristende og godt ut, men jeg lover deg, det er det virkelig!Glutenfritt banankakebrød
(til en 1-liters brødform, eller doble den og stek den i en 1,5-liters form)
2 store modne bananer (ca. 210 g bananmos, mos med en gaffel eller stavmikser)
60 g brunt sukker
3 ss flytende honning
30 g solsikke- eller rapsolje
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
100 g grov glutenfri miks (jeg brukte semper)
1 neve havregryn (ca. 25 g)
50 g pecannøtter/valnøtter e.l

Bland bakepulver, natron og mel i en bolle for seg. Bland bananmosen, honning, olje, salt og brunt sukker i en annen. Rør inn melblandingen, og avslutt med nøttene. Ha deigen i formen, som bør ha bakepapir eller være godt smurt med olje eller smør. Stek nederst i ovnen ved i ca. 25-30 minutter (eller 55-60 minutter for dobbel oppskrift), sjekk med en pinne om den er ferdig. Kaken skal være gjennomstekt. La den hvile 10 minutter i formen før du legger den over på rist eller fat. Kaken er veldig holdbar, og kan fint oppbevares innepakket i plast i kjøleskapet i mange dager. Du kan også gjerne skjære det i skiver og fryse det. Smaker forresten utrolig godt med litt Philadelphia-ost på.

3 kommentarer:

 1. Oioioi! Hvor mange grader skal det stekes på? Jeg satser på 180 grader, og så sjekker jeg med jevne mellomrom med pinne. :)

  SvarSlett
 2. Beklager! Har nok glemt å notere det ned ja, dårlig.175/180 grader er finfint :)

  SvarSlett
 3. Må bare få skryte av brødkaken her altså. :) (Jeg som skrev inn spm om temp..) Min hveteintolerante mann ELSKET denne oppskriften her! :D Han er veldig glad i banan også, så dette var to gigantiske fluer i en kjempesmekk. Skal lages oftere! Tusen takk.
  Gunvor.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...