torsdag 31. mars 2011

Glutenfri kladdkake med lakris

Jeg er veldig svak for lakris, og jeg er også veldig veldig svak for sjokolade. Det å skulle kombinere disse to i en og samme sak kan kanskje få enkelte til å rynke på nesen, men jeg lover, det er alldeles himmelsk. 
På søndag var det tid for noe ekstra godt, og denne oppskriften fant jeg for veldig lenge siden inne hos Ovanligt Gott. Her finnes det mange mange godbiter. Jeg har gjort den glutenfri.
Ikke nok med at det er sjokolade og lakris i hærlig symfoni, men for å toppe det hele -denne kaken bare serveres med bringebær og vanilje-is (eller krem). Denne kaken er for meg selve definisjonen av fullstendig fenomenalt godt, og danker etter mine smakløkers valg ut det meste.

Tilfredsstillelse på høyt nivå.

Kladdekake med lakris
150 g smør
3 dl sukker
2 egg
1 tsk vaniljesukker
80 g glutenfritt fint mel
5 ss kakao
ca. 7 kick (denne er glutenfri) eller annen lakris, hakket i små biter

Vanilje-is eller pisket krem
Masser av bringebær

Sett ovnen på 175 C. Smør en vanlig rund form, og bland de tørre ingrediensene i en bolle for seg; vaniljesukker, mel og kakao. Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis i ca. 5 minutter så det blir godt og luftig. Sikt melblandingen over eggedosisen og vend den inn med en slikkepott. Deretter rører du i lakrisbitene. Hell i formen og stek på nederste rille i alt fra 15-30 minutter, alt etter hvor stor eller liten form du bruker. Jeg brukte en 28 cm form og stekte den i ca. 18 minutter. Kaken skal være seig inni, er mere som en brownies, og er holdbar nokså lenge oppbevart i kjøleskap. Nydelig!

Dette fikk bein å gå på...

4 kommentarer:

  1. Takk! Det var virkelig en høydare, kan varmt anbefales.

    SvarSlett
  2. Mums det låter jätte gott.Älskar också lakrits.

    SvarSlett
  3. Ja, den er rett og slett fantastisk.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...