onsdag 10. august 2011

Glutenfrie nanbrød

Som jeg tidligere nevnte i et innlegg skulle jeg poste oppskrift på glutenfrie nanbrød. Og endelig. Here goes:


Glutenfrie nanbrød
500 g semper fin mix 
3 ss jyttemel
6 g tørrgjær (en halv pose)
340 g yoghurt naturell (ca. 3 dl)
2 ts fiberhusk
2 stk egg
2 ts bakepulver
1 klype salt
2 ts sukker
4 ss olje


Ha mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Rør det godt sammen.
På lav varme, varm opp yoghurten til litt over fingervarm temperatur. Pisk egget sammen i en liten kopp. Rør inn fiberhusken i yoghurten, og ha dette sammen med egget og oljen i melblandingen og elt sammen til en glatt deig. Deigen skal være nokså fast, men allikevel litt klebrig. Bruk heller litt for lite enn for mye mel. Bland godt sammen, gjerne med kjøkkenmaskin eller bruk håndmikser med eltekroker. Hev deigen til minimum dobbel størrelse (ca. 30-50 minutter).


Sett ovnen på 250 C eller på maks temperatur. La stekebrettet stå i mens ovnen blir varm, slik at dette også bli godt og varmt. Hell godt med melmiks på benken, og del deigen i så mange deler du ønsker. Av denne får du ca. 8-10 brød. Kjevl ut bitene med lett hånd, så de blir passe flate. Stek to og to om gangen. Bruk en stekespade og legg to brød inn på det varme stekebrettet. Det skal stå høyt opp i ovnen, på den øverste rillen. Og følg med, her kan steketiden variere. Brødene vil blåse seg littegranne opp mens de steker, og de skal være lett gyldne. Mine stod i ca. 4 minutter, noen ganger mindre, andre ganger lengre. Dette vil selvsagt variere alt etter hvilken ovn du har og størrelsen på brødene. Brødene nytes aller helst ferske til en god indisk rett, eller bare som godt brød ellers til en god lasagne eller salat.

Smaker deilig!

Brødene er forresten finfine å fryse ned, og smaker omtrent som nybakt etter litt oppvarming. Varm dem gjerne raskt i mikroovnen for best resultat.

6 kommentarer:

 1. Mm.. dette har jeg ikke smakt på åtte år. Skal teste ut denne :)

  SvarSlett
 2. Den hvetefrie jenta: ja, det vil jeg våge å påstå at de er ;-)

  Fru Sunde: ja det må du gjøre. Du får lage deg et deilig indisk måltid!

  SvarSlett
 3. Disse lignet veldig på pitabrød, og jeg vet at det ikke er helt det samme, men kan man bruke disse som pitabrød? De blåste seg så fint opp på samme måte som pitabrødene gjør :)

  SvarSlett
 4. Jeg har faktisk tenkt tanken flere ganger når jeg har laget dem, at de helt sikkert fungerer topp som pitabrød og, så her er det nok bare å kjøre på ;-)

  SvarSlett
 5. disse var skikkelig god!Jeg laget dem uten jyttemel. Super konsistens og smak!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...