onsdag 17. august 2011

Mascarpone-pannekaker: glutenfrie

 Hadde en boks mascarpone til overs i kjølen, og måtte derfor finne på noe lurt. Funderte på om jeg kunne bruke denne til en slags frokost -og med litt inspirasjon fra andre steder ble disse lappene/pannekakene til. Makan til saftige lapper! Absolutt en hit, og absolutt noe jeg kommer til å lage igjen. 
Kremost/philadelphia kan sikkert også brukes som en erstatning for mascarponen i disse lappene.


Glutenfrie mascarpone-pannekaker/lapper
(ca. 15 lapper)
2,5 dl lys glutenfri blanding (jeg brukte en miks av semper fin og toro lys blanding)
2,5 dl melk
2 egg, lett sammenpisket
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts sukker (tilsett gjerne mere sukker om ønskelig, alt etter smak og behag)
0,5 ts salt
2 ss olje
3 toppede ss mascarponeost
1 ts vaniljesukker/vaniljeekstrakt
skall fra én sitron (kan sløyfes)
1 ss mandelmel (kan sløyfes, men gir en god smak til røra)

Bland det tørre: mel, bakepulver, natron, sukker og salt i en bolle. Bland det sammen.
Tilsett melk, lett sammenvispede egg, smør, mascarpone, vanilje og sitronskall.
Rør til alt er sammenblandet, men ikke rør altfor for mye. Det kan være en fordel om mascarponeosten er romtemperert, eller at du har pisket den litt med en mikser først slik at den mykner litt, da er den enklere å blande inn i røren uten at det blir for mye "klumper".

 
La gjerne røra få noen minutters før du steker. Sett stekepannen på medium varme og la den bli god og varm. Stek små amerikanske lapper/pannekaker, ca. 3 om gangen i panna er passe. Snu dem når du ser at de begynner å "boble" litt på toppen. Nyt dem lunkne med hva du enn ønsker. Til frokost, lunsj eller til og med til kvelds. Jeg nøt dem med litt nyrørte jordbær og yoghurt på toppen.

Inspirasjon til oppskriften hentet herfra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...