tirsdag 16. august 2011

Rocky road brownies: glutenfrie

Glad i sjokolade? Da behøver du ikke tenke deg om to ganger før du lager denne. En suveren oppskrift på brownies. Eller rettere sagt rocky road brownies. Stinn av sjokolade, og det var denne min venninne disket opp med da jeg tok turen innom henne i går. Og til min store begeistring hadde hun lagd den med glutenfritt mel og alt, jippi og hurra.


Jeg fikk gledelig lov til å knipse noen bilder og legge ut oppskriften her -men jeg skal selvsagt ikke ta på meg noen som helst slags ære. Oppskriften er opprinnelig Leila Lindholms, en gudinne når det kommer til godsaker av denne sorten...

Glutenfrie rocky road brownies
(til langpanne, eller halvèr oppskriften og stek i liten langpanne/ildfast form)
Brownies:
350 g romtemperert smør
250 g sukker
150 g kakao
1 dl lys sirup/golden syrup
0,5 ts salt
6 egg
200 g lys glutenfri melblanding

Fudgekrem:
3 dl fløte
1 dl melk
1 dl lys sirup/golden syrup
400 g mørk sjokolade, gjerne 70 %

Topping:
2 håndfuller myke karameller, i biter (f.eks dumle eller annet)
50 g pistasjnøtter
100 g salte peanøtter (for anledningen byttet ut med cashewnøtter)
2 håndfuller små marshmallows

Sett ovnen på 180 C. Kle en langpanne med bakepapir eller smør den godt. Miks romtemperert smør og sukker noen minutter til det blir hvitt og luftig. Tilsett kakaoen, sirup og salt. Miks det inn. Miks inn ett og ett egg om gangen. La mikseren gå litt mellom hvert egg så det blandes godt. Til slutt mikser du inn melet. Fordel røren jevnt utover i langpanna. Sett i ovnen og stek i ca. 30-35 minutter. Deigen skal ikke være helt gjennomstekt, men litt klebrig og saftig. Sjekk med en bakenål underveis -sitter det fast litt sticky deig på denne er kaken ferdig og klar. Avkjøl browniesen i formen.

Fudge-toppingen lages ved å varme opp fløte, melk og sirup til kokepunktet. La det deretter avkjøles noen få grader, før du har i finhakket sjokolade. Rør godt rundt i den varme kremen slik at sjokoladen smelter og det blir en jevn blanding. Hell fudgen over kaken og sprinkle over alle nøttene, marshmallowsen og karamellbitene. La kaken få avkjøles en stund slik at fudgen blir passe fast før du skjærer den i biter. Et stort glass iskald melk passer perfekt til.

5 kommentarer:

 1. Den såg utrolig god ut!! :-)
  Alltid like koselig når man kommer på besøk til noen som har disket opp og laget noe glutenfritt! :)

  SvarSlett
 2. Ja ikke sant, det settes alltid pris på!
  God var den og, det manglet ikke på det.. ;)

  SvarSlett
 3. Den falt svært bra i smak på utdrikningslag med gode venninner. Bra oppskrift! :)

  SvarSlett
 4. Så gøy da! Jeg likte også denne veldig godt :-)

  SvarSlett
 5. Denne blir å finne hjemme hos meg neste gang onkel er på besøk altså! Har du en oppskrift på glutenfri paideig som fungerer også?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...