lørdag 3. september 2011

Banancupcakes med kremost og karamelltopping: glutenfrie

Hva smaker vel bedre enn et par cupcakes på en lørdagskveld? Disse banancupcakesene har jeg tidligere postet en oppskrift på -den gang toppet med sjokoladeostekrem. Da disse etter min mening er helt uimotståelige, har jeg jo bare etterhvert sett meg nødt til å lage de flere ganger. Denne gangen laget jeg dem med tradisjonell ostekrem-topping, i tillegg til en dæsj hjemmelaget karamell på toppen. Kan det bli bedre tro? Mmmm. Oppskriften er forresten hentet fra Magnolia Bakery.


Bruk oppskriften på cupcakesene, og følg fremgangsmåten som du finner her. Når cupcakesene er ferdigstekte, lager du karamelltoppingen.


Karamelltopping
(denne karamelltoppingen er forresten også himmelsk god servert til is, eller som topping på disse kanelsnurrene)

4 ss (gjerne usaltet) smør
2 ss lys sirup
1 dl brunt sukker
2 ss fløte
1 ts vaniljesukker
1/3 ts salt

På lav varme, smelt smøret, sukkeret og sirupen. Rør så godt som hele tiden til sukkeret er godt oppløst. Tilsett vaniljesukker, fløte og litt salt, og bland det godt i. Hell karamellen over i en skål så den avkjøles raskere og sett den til side. Lag så ostekremen:

Ostekrem
85 g smør, romtemperert
1 pakke philadelphia naturell
80 g melis
1 ts vaniljesukker

Miks smør, melis og vaniljesukker luftig. Tilsett philadelphia til slutt, og miks videre til det blir smidig og fint.  
 

Topp eller sprøyt de avkjølte cupcakesene med en god dose kremost-topping, etterfulgt av en god skje karamell på toppen. Disse er bare såå gode...


8 kommentarer:

 1. Hei! Tenkte bare å si i fra at det kommer opp en advarsel om skadelig programvare på bloggen din. Det skyldes en lenke til smattetherese.blogspot.com. Jeg hadde samme problem hos meg. Hvis du fjerner linken på siden din, så forsvinner advarslene. Så får vi heller legge til lenken igjen når Smatt har ordnet problemene på bloggen sin (muligens hacket).

  SvarSlett
 2. Glutenfrie deg: kjempedeilig, ja!

  Frida: Har faktisk merket dette i forbindelse med en annen blogg, men ikke denne. Takk for at du sier fra! Så var det ordnet :-)

  SvarSlett
 3. Ja, det har du helt rett i! Banan er utrolig godt i bakst. Jeg har fått helt dilla på det i det siste. Dine cupcakes gjorde jo ikke saken bedre. De ser umåtelig gode ut! Kanskje jeg må lage de neste helg ;)

  SvarSlett
 4. Ja, da er du ikke den eneste med banandilla. Det spørs om du ikke må det ja, er nesten så jeg insisterer på at du må lage dem, hehe. De har fått en høy stjerne her i gården hvertfall ;-)

  SvarSlett
 5. Hei, endelig kom jeg inn på bloggen din igjen. Har vært advarsler, som jeg ser andre har påpekt også.. iallefall: jeg lagde cupcakes for første gang igår. Skal sjekke ut denne neste gang!! :) klem

  SvarSlett
 6. Huff, skjønner at det har vært noe muffens her. Håper det er i orden nå. Har faktisk hatt problemer med å komme meg inn på et par andre blogger selv og, senest i går kom jeg ikke inn på din -men det gikk greit da jeg tok en "omvei", så ser ut som om det har vært litt her og der nesten, menmen.

  Gratulerer med dine første cupcakes! ;-) Du får prøve disse ja, de er nydelige.

  SvarSlett
 7. Åh dessa ser ju jättegoda ut,mums

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...