søndag 23. oktober 2011

Hjemmelaget iskake med kremost: glutenfri

Denne isen er rask, superenkel og ikke minst kjempegod!


Hjemmelaget glutenfri iskake med kremost
3 egg
2 dl sukker
1 pk kremost naturell (125 g)
1 pk fløte (3 dl)
Valgfritt: glutenfrie Digestive, glutenfrie O's, hakkede sjokoladebiter e.l


Skill eggene fra hverandre: eggehvitene tar du i en bolle, og eggegulene i en annen. Pisk eggehvitene sammen med sukkeret en bitteliten stund til det blir hvitt og luftig (det trenger ikke bli stiv marengs). I bolle nummer to pisker du så eggegulene sammen med kremosten til det blir en jevn og fin blanding. 

 
Finn frem en tredje bolle og pisk fløten til lett og luftig krem. Bland alt sammen, og hell i en passende kakeform/skål eller små porsjonsformer. Bruk det du ønsker av hakkede kjeks, diverse sjokolade eller hva du måtte ha lyst på. Jeg gikk for glutenfrie O´s og noen med glutenfri Digestive. Legg hakket kjeks i bunnen av formen(e) og fyll på med isblandingen. Legg evt. noen lag hakket kjeks innimellom, og avslutt med det samme på toppen. Sett i frysen noen få timer, og gled deg til deilig is! 

 
Når du er klar for servering; la gjerne isen stå i gode 20 minutter før den serveres, så den får "temperert" og myknet seg litt .

4 kommentarer:

  1. ser jättegott ut.
    ja skulle även behöva din hjälp.ja är finalist och tävlar om en assistent orginal.ja tävlar med min jordgubbs sockerkaka,bidrag nr 8.hoppas du röstar på mig
    http://www.facebook.com/questions/288657764501241/?qa_ref=qd

    SvarSlett
  2. Nam.. Den skal eg ta å teste! NAM :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...