onsdag 26. januar 2011

Glutenfrie hjemmelagede knekkebrød

Siden jeg har vært så elendig på bloggingen i det siste, starter jeg likegodt "comebacket" friskt med enda et innlegg i dag. Har laget mye godt i det siste som jeg gjerne vil dele, både fylte snurrer og kjeks og kaker. Men i dag ble det en god lunsj -nemlig knekkebrød.

Det er visst blitt skikkelig i vinden nå om dagen med disse hjemmelagede knekkebrødene. Da jeg surfet rundt for en tid tilbake siden, kom jeg over en oppskrift som jeg tok vare på. I dag tidlig ble denne testet ut, og jeg har ikke annet å gjøre enn å hive tommelen i været for denne. (Og all kreditt til den jeg eventuelt en gang har snappet opp denne oppskriften fra, for det kan jeg nemlig ikke huske i farten.)

Av denne oppskriften blir det mellom 60 og 70 knekkebrød, alt etter hvor store eller små du ruter dem.

Bland sammen:
1 dl rapsolje
8 dl lunket vann
1 dl gresskarkjerner
4 dl glutenfrie havregryn
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 dl solsikkefrø

La dette svelle i minimum 10 minutter, og tilsett:
4 dl grovt glutenfritt mel -jeg brukte semper
1 ts salt
1,5 ts bakepulver

Røren skal ha grøtkonsistens, og fordeles tynt over ca. 4 bakepapirkledde stekeplater. Du kan steke to og to samtidig. Varmluft 180 C, i 15 minutter. Deretter tar du platene ut, ruter dem opp i ønsket størrelse med en pizzaskjærer, og setter dem tilbake i ovnen. Avhengig av ovnen din, skal de nå stekes i alt fra 15-30 minutter. Bare følg med -de skal være gyldne på toppen. Avkjøl dem på rist. Og dett var dett! Disse kommer definitivt til å bli en fast følgesvenn hos meg fra nå av.

God lunsj! Nybakt knekkebrød med ost og stikkelsbærsyltetøy.

2 kommentarer:

  1. hjemmelagde knekkebrød er utrolig godt, veldig mye bedre og sikkert litt sunnere enn semper sine knekkebrød. God variajson er det uansett!

    SvarSlett
  2. ja, det er alltid greit med litt variasjon. de ble sprø og gode -og så er det så innmari enkelt! :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...