onsdag 4. mai 2011

Pasta med mandelpesto, sopp og spekeskinke: glutenfritt

En litt annerledes pastarett, som ble vanvittig god!


(Ca. 2 personer)
Mandelpesto
ca. 40 g mandler
1 ss smør
1 sitron, revet skall og litt saft
0,5 ts flytende honning/råsukker
litt salt

Soppblanding
1 stor løk, finhakket
1 stort hvitløksfedd, finhakket
250 g sopp, i skiver (jeg brukte champingnon)
6 skiver spekeskinke, revet i biter (bruk så mye eller lite du vil etter egen smak og ønske)
salt og pepper

Ønsket mengde glutenfri (eller vanlig) pasta, jeg synes Schär har mye bra
Ruccola
Ca. 125 g (en halv boks) ricotta eller samme mengde fetaost
(Oppskriften er hentet fra Elle Mat og Vin, etterfulgt av litt personlige justeringer.)

Rist mandlene i tørr stekepanne så de blir godt gylne, og knus dem i en morter eller med blender til det blir nokså finhakket. Smelt smøret, og rør sammen de knuste mandlene, smør, sitronskallet og honning/sukker. Tilsett noen dråper sitronsaft og smak til med salt. Hold mandelpestoen småvarm mens du tilbereder det andre. 


Kok ønsket mengde pasta. Mens pastaen koker, steker du den finhakkede løken og hvitløken i litt smør så det blir gyllenbrunt og mykt. Tilsett den skivede soppen og strimlet spekeskinke i ønsket mengde. 


 Tilsett gjerne litt mere smør og la steke til soppen har blitt gyllen og fin. Rør soppblandingen i pastaen, og dandér på fatet med ost, ruccola og mandelpesto på toppen.
:-)

4 kommentarer:

  1. Denne retten virker utrolig god!
    Legger den bak øret og husker på den ;)

    SvarSlett
  2. Det burde du absolutt! Den var litt annerledes og veeldig god :-)

    SvarSlett
  3. Her var det mye lekkert! Pastaretten ser bare helt nydelig ut!

    SvarSlett
  4. Den kan anbefales! Kjekt at noe falt i smak :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...