lørdag 7. mai 2011

Sjokoladevafler med aprikos og kanelkrem: glutenfrie

Sjokoladevafler, kanelkrem og aprikosmarmelade kan kanskje høres ut som en halvmerkelig kombinasjon, men smakene utfyller hverandre perfekt. Dette ble en høydare!


Sjokoladevafler - glutenfrie
(ca. 7-8 plater)
2 egg
2 dl melk
1,5 dl yoghurt naturell (ca. 8 ss)
4 ss kesam, vanilje eller vanlig
2,5 dl glutenfri lys melblanding, jeg brukte toro  (eller bruk samme mengde hvetemel)
2 ss kakao
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
1/4 ts salt

Kanelkrem
2 dl kremfløte
1 ss kanel
2 ss honning, eller brunt sukker
Aprikosmarmelade/syltetøy til servering


Bland egg og sukker lett sammen. Tilsett melk, yoghurt og kesam, og sikt inn melet sammen med kakao, vaniljesukker, bakepulver og salt. La røren hvile noen få minutter før du steker vaflene.


Kanelkremen lager du enkelt ved å tilsette kanel i fløten og piske den til krem. Smak til med honning i den ferdigpiskede kremen. Så er det bare å finne frem aprikosmarmeladen og hive innpå ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...