tirsdag 21. juni 2011

Marshmallows-dessert i en fei

Da var jeg endelig tilbake fra stillheten. Feriering krever litt pause fra stort sett alt som heter blogging og matlaging, men nå er det på'n igjen! Starter med en god og veldig lettvint dessert. Her trengs bare litt pisking av fløte og hakking av diverse - gjort på et lite svusj. Jeg har laget to varianter av desserten: en basert på sjokolade og lakris, og en med jordbær, banan og daim.


Variant 1 
Lyse glutenfrie kjeks (f.eks karamellkjeks fra Semper)
Krem (pisk fløte og evt. litt vaniljesukker)
Marshmallows (små, eller store klippet i biter)
Jordbærsyltetøy (ferdigkjøpt er lettvint, men nyrørte bær smaker selvsagt ekstra godt)
Banan
Daim-sjokolade


Variant 2
Sjokoladekjeks (f.eks Glutenfrie O's eller hjemmelagede oreos)
Krem (pisk fløte og evt. litt vaniljesukker)
Marshmallows (små, eller store klippet i biter)
Melkesjokolade
Kick lakrisstenger

Variant 1: Finhakk kjeksen. Fløte og litt vaniljesukker piskes til krem. Vend inn ønsket mengde marshmallows. Dain-sjokoladen finhakkes, og bananen skjæres i skiver eller biter. Legg ingrediensene lagvis i glass. Variant 2: Finhakk kjeksen. Pisk fløte og litt vaniljesukker til krem, og vend inn marshmallows. Finhakk lakrisen og melkesjokoladen. Legg lagvis i glass i den rekkefølgen du ønsker. 
Voila! 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...