onsdag 11. mai 2011

Banankake med sjokoladebiter: glutenfri

Har blitt fullstendig hekta, og lagt min elsk på banan i bakst -så her kommer enda et bananbakverk. 
 

Glutenfri banankake med sjokolade
2 store egg, romtempererte 
55 g smør, romtemperert, gjerne usaltet
150 g brunt sukker
100 g yoghurt - naturell (eller kesam)
350 g godt moden banan, most (tilsvarer ca. 3 passe store bananer)
230 g lys melblanding, gjerne toro
70 g (glutenfrie) havregryn
200 g finhakket/revet mørk eller lys sjokolade, evt. kan du bruke nøtter (jeg brukte en blanding)
3 ts bakepulver
0,5 ts salt

Ovn: 180 C
Steketid: 35 - 45 minutter

 



Sett på ovnen. Kle to 1-liters former, eller en 2-liters form med bakepapir, eller smør godt. Dryss gjerne da formen/formene med mel. Bland mel, bakepulver og salt i en liten bolle. 


Rør smør og sukker lyst og porøst i noen minutter. Bland inn egg, ett og ett. Bland godt mellom hvert. Tilsett yoghurt/kesam og bland deretter inn bananene, som du har most godt med en gaffel eller i stavmikseren.
Vend inn melblandingen med en slikkepott, og til slutt sjokolade/nøtter. 




Fordel i formen/formene og glatt til overflaten. Stek i 45 minutter for stor form, eller 35 minutter for de to små. De skal heve seg, bli faste -og sprekker litt på toppen. Avkjøl noen minutter i formen, og legg så over på rist. Kaken er nesten best om den får ligge en dag og godgjøre seg i en kakeboks. Nyt kaken alene, med litt philadelphiaost på toppen, eller sjokoladepålegg om du er ekstra søtsugen ;-)


4 kommentarer:

  1. Den der kaken så skikkelig god ut. Banan og sjokolade må vel være en uslåelig kombinasjon? :-)

    SvarSlett
  2. Ja, det ble den også. Saftig og fin. Jeg synes banan og sjokolade er som hånd i hanske jeg -altså uslåelig ;-)

    SvarSlett
  3. Er den kaken forholdsvis sunn da? så veldig god ut!

    SvarSlett
  4. Tjaa, sunn og sunn. Tatt i betraktning at man kaller det en kake, så kan man jo kalle den relativt "sunn". I allefall om man sammenligner med brownies og andre kakebomber ;-) Det er jo nesten så man kan kalle den et bakverk.

    Ønsker du den sunnere kan du jo evt. bare justere sukkermengden, og prøve deg frem ved å bytte ut litt av melet med mere havregryn for eksempel. Alt er mulig! Og ja, den er absolutt veldig god :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...