mandag 16. mai 2011

Urteciabatta - gluten og melkefrie

Lettlagede og gode ciabattabrød med masse smak av urter. Krydre ciabattaene etter eget behov, jeg valgte meg oregano og basilikum. Ciabattaene er perfekte til en god lunsj med godt pålegg, i tillegg fungerer de veldig fint til suppe eller salat.

Urteciabatta - gluten og melkefrie
(3 stk)
5 dl glutenfri melmiks, gjerne grov mix semper (denne er ikke spesielt grov, men du må gjerne erstatte den med lys blanding)
0,5 pk gjær
2 dl fingerlunkent vann
1 egg
4 ss olje
3 ts xanthan gum (kan utelates om du ikke har det)
1 ts salt
urter etter smak og behag, jeg brukte ca. 2 ss basilikum/oregano

Ovn: 225 C
Steketid: ca. 17 - 20 minutterHell væsken i bollen og rør ut gjæren. Tilsett resten av ingrediensene og la maskinen gå i noen minutter til du får en godt blandet og klissete deig. Bruk en spiseskje eller lignende og fordel deigen i tre like deler på en stekeplate du har kledd med bakepapir. Ta litt melmiks på hendene og form/klapp dem til slik du vil ha dem. Jeg former dem som litt avlange boller, klassisk ciabattaform. La brødene heve under klede i minimum en time, og stek dem på 225 C i ca. 18-20 minutter. Avkjøl på rist, og nyt dem lunkne med godt pålegg!


1 kommentar:

  1. Hadde disse til frokost i dag. Satte deigen i går med litt gjær og lot den heve kaldt. Ble veldig gode og blir nok et fast innslag i helgefrokosten :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...