En deilig og ordentlig saftig oppskrift på glutenfri gulrotkake jeg snappet opp hos renkost. Jeg har for anledningen laget den i muffinsvariant. Enjoy!
Glutenfri gulrotmuffins/gulrotkake
(rund kakeform 20 cm, eller ca. 24 muffinsformer)
4 egg
3 dl sukker (gjerne brunt)
3 dl lys melblanding, f.eks all purpose baking flour, eller toro lys
2 ts kanel
2 ts natron
1 ts salt
1,5 ts vaniljesukker
1,5 dl extra virgin olivenolje av god kvalitet (har du ikke det, kan du også bruke vanlig matolje, men olivenoljen her gjør den innmari saftig og vindunderlig)
4-5 finrevede gulrøtter
Ovn: 180 C
Steketid: ca. 50-60 minutter for kake, 10-15 for muffins
Sett på ovnen. Bland sammen alt det tørre: mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker i en bolle. Pisk eggedosis av egg og sukker (minimum 5 minutter) og sikt så den tørre blandingen over før du vender den forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott, sleiv eller lignende. Avslutt med å vende inn oljen og gulrøttene.
Stek kaken i ca. 50-60 minutter, sjekk etterhvert med stekepinne om kaken er ferdig. Eller stek muffins i ca 10-15 minutter, alt etter størrelse. Avkjøl, og topp gjerne med klassisk ostekrem. Jeg brukte oppskriften du finner her, men ønsker du en melkefri variant kan du gå f.eks gå for denne.
Knock out på gårsdagens fest! :) Saftig og gode ja, med masse krem på! Bra oppskrift!
SvarSlettHærlig! Ingenting er vel bedre enn en knock out ;-)
SvarSlettMine falder sammen :( hvad gør jeg forkert ?
SvarSletthar brugt Schär mix c melblanding ?
Hvordan er de dagen etter? Blir de fort tørre? :-)
SvarSlett