torsdag 23. juni 2011

Sunnere glutenfrie vafler

Spis med god samvittighet! Gode, litt sunnere og smakfulle vafler!


 Sunnere glutenfrie vafler
ca. 8 plater
80 g glutenfrie havregryn
3 ss bokhvetemel 
2 ss jyttemel
3 dl vann
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
0,5 boks mager kesam, vanilje eller vanlig
1 godt moden banan


Bland sammen havregryn og vann, og la det stå og hvile i minimum 15 minutter. Kjør blandingen glatt med stavmikser eller blender, tilsett bananen og fortsett å kjøre til blandingen er glatt. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt med en håndvisp og la røren hvile, gjerne en halvtimes tid. Stek gylne vafler, og server gjerne med rørte bær og vaniljekesam.

2 kommentarer:

  1. Ser ut som en grei oppskrift, men jeg lager mine vafler/pannekaker på en litt enklere måte:

    til 1 person
    1 egg
    ca 0,5 ts sukker
    Pisk til eggedosis/til det er litt luftig
    ca 2,5 dl melk
    50/50 av toro lys melblanding og semper grov mix, til det blir passe tykt
    ca 0,5
    En dæsj smeltet smør
    ca 1 ts salt
    Miks inn resten og stek :) jeg pleier sjelden å la røren svelle, og de blir like gode uansett! Kanskje du også vil teste ut oppskriften min?

    SvarSlett
  2. * ca 0,5 ts bakepulver, skulle det stå :P

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...