Disse lappene er en finfin frokost å starte lørdagen med. Det er bare å røre sammen ingrediensene, fordele det på en bakeplate, sette dem i varm ovn, og ta dem ut noen minutter senere. Vips; fersk frokost. Litt ekstra gøy er det vel å si at jeg har kommet opp med denne oppskriften helt selv også. Oppskriften holder til ca. 3-4 stk, noe jeg synes blir akkurat nok til meg selv.
Vaniljekesam og blåbær som pålegg var en vinner. Mmmm. |
1 egg
2 ss sukker og 0,5 ts vaniljesukker (kan droppes om du ikke vil ha de søte)
2-3 ss melk
2 ss cottage cheese
2 ss creme fraiche/yoghurt naturell eller kesam
1 ts bakepulver
1 liten smule salt
ca. 10 ss fint glutenfritt mel, toros lyse blanding, semper mix eller annet lyst glutenfritt
Lappene blir saftige og luftige. |
Sett ovnen på 220 C. Pisk egget lett sammen, og tilsett resten av ingrediensene. Bruk det du har tilgjengelig. I dag hadde jeg ikke cottage cheese, så det ble i stedet bare vaniljekesam -men ikke noe å si på det. Rør det til en klumpfri røre/deig. Juster litt med melet. Deigen skal ikke være superfast, men heller ikke fullt så tynn som pannekakerøre. Jeg foretrekker å droppe sukkeret dersom jeg helst vil ha salt pålegg på dem, da blir de ikke så søte. Fordel røren i 3-4 "lapper", og stek i ca 8-10 minutter. Følg med underveis. De er ferdige når de er blitt gyldne og fine.
Serveres litt avkjølte med godt pålegg; salt eller søtt etter ønske.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar