Er du som meg og elsker karameller, skal du ikke kimse av denne kaken. I tillegg til masse karameller har den et hint av chili -slettes ikke dumt det heller. Kaken stekes i vanlig rund springform, 24 cm.
Dumlekake med chili
1 pose dumlekarameller
3 1/2 dl melis
2 dl fint glutenfritt mel (f.eks. semper)
3 egg
150 g smør
5 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
3 1/2 dl melis
2 dl fint glutenfritt mel (f.eks. semper)
3 egg
150 g smør
5 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
1 ss tørkede chiliflak
Myke karameller og sjokolade i fin forening. |
Sett ovnen på 175 C. Smelt smøret.
Tilsett egg og melis, ta det bort fra varmen og rør inn.
Sikt inn melet sammen med vaniljesukker, kakao og salt.
Rør til slutt inn chiliflakene, og hell røren i den godt smurte formen.
Tilsett dumlekaramellene -trykk dem ned her og der.
Sett kaken i ovnen og la den steke i ca. 20 minutter.
Kaken skal være litt sprø utenpå og myk inni.
Fristende og smakfull helgekos. |
Denne virker herlig!
SvarSlettSkal definitivt testes!
Den er absolutt ikke dum nei!
SvarSlettSnerten blogg du hadde selv, mye godt å finne:)
Sjokolade, karamell og chili må jo bare være en vinner!
SvarSlettGleder meg til å teste den til helgen ;)
Tusen takk, og takk det samme! Mye god lesing :)