Hærlige hærlige cupcakes med deilig banansmak. Saftig og godt og perfekt å lage hvis man vil bli kvitt noen gamle bananer. Eller bare fordi man har lyst på noe godt.
Banancupcakes med sjokoladekrem
ca. 20 stk
4 egg
250 g romtemperert smør
280 g sukker
310 g glutenfri fin melmiks (eller du kan bruke vanlig hvetemel)
3 passe store, godt modne bananer
6 ss kulturmelk
2 ts vaniljesukker
1 ts natron
1 ts bakepulver
Pisk mykt smør og sukker i ca 5 minutter, til luftig krem. Tilsett så eggene, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Rør bananmosen inn i deigen sammen med kulturmelken og vaniljen. Sikt melet, bakepulver og natron sammen i en bolle. Bland det godt, og rør det inn i deigen, gjerne miks et par minutter så det blir luftig. Stek på 170 C midt i ovnen i ca 15 minutter. Kjenn etter med en bakenål om de er ferdige.
Ostekrem med sjokolade
150 g hvit, lys eller mørk sjokolade
250 g kremost naturell
eller philadelphia
75 g romtemperert smør
1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker
Smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad, og la den avkjøles noen minutter. Den skal være avkjølt, men ikke stivnet. Pisk kremost, vanilje og smør i noen minutter så det blir luftig, og miks til slutt inn den avkjølte sjokoladen. Synes du kremen blir "slapp" og litt for rennende, sett den en liten stund i kjøleskapet eller i fryseren, så blir den fast og fin igjen, og litt enklere å sprøyte over kakene. Bre eller sprøyt cupcakesene med et tykt lag med krem, og kos deg.
Oppbevares kjølig til servering.
Oppbevares kjølig til servering.
Hvor fikk du tak i de fine kakeformene? Antar at de tåler varme siden du bakte cupcakes inni formene:)
SvarSlettBli gjerne med på min give away:) Fine premier:)
Hei! Takk for tipset, det kan jeg sjekke ut.
SvarSlettKakeformene er supersøte ja, de er kjøpt på Åhlens og de tåler absolutt varme ;)
Åh gu vad goda de ser ut att vara.
SvarSlettJa, det er virkelig en godbit skal jeg love.
SvarSlett