Gode, litt seige, og typiske amerikanske cookies. Næringsrike turkjeks med haugevis av havregryn som metter godt - funker utmerket som magepåfyll og kos på for eksempel skituren i påskefjellet ;) Kjeksene inneholder biter av hvit sjokolade, og selv om jeg må innrømme at hvit sjokolade aldri har vært min favoritt, fungerer det overraskende bra i denne komibasjonen.
Oppskriften har jeg gjort glutenfri, og justert litt etter mine ønsker, men er opprinnelig hentet fra Söta Saker -en av mine favorittblogger.
Oppskriften har jeg gjort glutenfri, og justert litt etter mine ønsker, men er opprinnelig hentet fra Söta Saker -en av mine favorittblogger.
Sjokoladecookies
ca. 10-11 store cookies
200 g romtemperert smør
3 dl brunt råsukker
1 dl vanlig hvitt sukker
2 egg
7 dl (glutenfri) havregryn
3,5 dl glutenfri lys blanding, f.eks toro
(eller erstatt med vanlig hvetemel)
(eller erstatt med vanlig hvetemel)
4 ss kakao
1 ts natron
0,5 ts salt
100 g grovhakket hvit (eller annen) sjokolade
Ovn: 220 C
Tid: 10 minutter
Bland mel, natron, kakao og salt i en bolle for seg, rør det godt sammen. Miks smør og sukker i ca. 4 minutter så det blir luftig. Tilsett eggene og miks det godt inn, ett om gangen. Miks så inn melblandingen til det er blandet, og rør i havregrynene med en slikkepott eller lignende. Avslutt med å røre inn sjokoladen. Klapp cookiesene utover med en skje, bruk ca 3-4 ss per cookie. De skal være nokså store (du skal få fire på hver plate). Stek cookiesene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta dem ut og la de avkjøles på platen i minimum 10 minutter før du setter tennene i dem, så slipper de å falle fra hverandre. De kan se litt uferdige ut når du tar dem ut av ovnen, men ikke frykt -la dem hvile disse minuttene så blir de seige og fine akkurat som man vil de skal være.
Milde himmel...dette såg vannvittig freistande ut:o)) Vel så mykje lekkerbisken som troikaen min!!
SvarSlettTakk for det, og i like måte altså :)
SvarSlettKan man bruke havremel eller lignede ?
SvarSlett