Lettlagede og gode ciabattabrød med masse smak av urter. Krydre ciabattaene etter eget behov, jeg valgte meg oregano og basilikum. Ciabattaene er perfekte til en god lunsj med godt pålegg, i tillegg fungerer de veldig fint til suppe eller salat.
Urteciabatta - gluten og melkefrie
(3 stk)
5 dl glutenfri melmiks, gjerne grov mix semper (denne er ikke spesielt grov, men du må gjerne erstatte den med lys blanding)
0,5 pk gjær
2 dl fingerlunkent vann
1 egg
4 ss olje
3 ts xanthan gum (kan utelates om du ikke har det)
1 ts salt
urter etter smak og behag, jeg brukte ca. 2 ss basilikum/oregano
Ovn: 225 C
Steketid: ca. 17 - 20 minutter
Hell væsken i bollen og rør ut gjæren. Tilsett resten av ingrediensene og la maskinen gå i noen minutter til du får en godt blandet og klissete deig. Bruk en spiseskje eller lignende og fordel deigen i tre like deler på en stekeplate du har kledd med bakepapir. Ta litt melmiks på hendene og form/klapp dem til slik du vil ha dem. Jeg former dem som litt avlange boller, klassisk ciabattaform. La brødene heve under klede i minimum en time, og stek dem på 225 C i ca. 18-20 minutter. Avkjøl på rist, og nyt dem lunkne med godt pålegg!
Hadde disse til frokost i dag. Satte deigen i går med litt gjær og lot den heve kaldt. Ble veldig gode og blir nok et fast innslag i helgefrokosten :-)
SvarSlett